expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

Meşhur Yemekleri


KARADENİZ MUTFAĞI 

Karadeniz Bölgesi'nde kıyı şeridi ile dağların diğer tarafında kalan karasal coğrafya mutfağı farklılık gösterir. Akdeniz kıyıları da Toros dağları ile kordon şeklinde kuşatılmıştır ama dağlar ile deniz arasında tarıma elverişli geniş araziler bulunur. Karadeniz'de tarım için elverişli düzlük alanlar yoktur. Dolayısıyla bölgede yerleşim ve hayat oldukça zor şartlar altında gerçekleşir. Öncelikle iklim, Akdeniz'deki gibi cömert değildir. Böyle zor şartlar altında yaşayan Karadeniz insanı zaman içinde diğer kıyı coğrafyaları ile kıyaslanamayacak bir mutfak kültürü yaratır.




                                                                             Çayeli Kurufasülyesi




                                        Rize Köy Baklavası                                         




Mısır Ekmeği




Karalahana Çorbası


                                                                                  

                                                                   Yöresel Pideler




                                  Hamsili Pilav                                         




                                                              Karalahana Yemeği




                                                                   Akçaabat Köfte
                                                                

                 




                                                                              Muhlama

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder